THE STORIES WE TELL - WORKSHOP

A cinematography workshop

The Stories We Tell workshop is een workshop gericht op het maken van pakkende films, met de focus op verhaal. Je kan deze workshop inzetten om je te verdiepen als wedding filmmaker, maar hij is ook toe te passen op brand stories, commercials of zelfs het maken van documentaires.

Wedding films zijn een unieke mix van docu, verhaal, en cinematografie. Het maken van wedding films is intensief, uitdagend en iedere bruiloft weer helemaal anders. Meestal is er net als bij fotografie maar één kans om het goed te doen. Je wordt daardoor gedwongen om onder hoge druk keuzes te maken en snel met creatieve oplossingen te komen.

Over mij

Vanaf 2010 ben ik bezig met het maken van bruiloft films. Dat deed ik vooral op gevoel, filmen was voor mij iets om vrij mee te experimenteren. Maar al snel merkte ik dat mijn films beter werden als de focus op het verhaal lag, en als goede cinematografie ondersteunend was in plaats van dat het daar alleen om draait.  De focus laten liggen op het verhaal is iets wat niet direct eenvoudig is, en wat mij veel tijd heeft gekost dit goed te leren. Dit is een proces geweest van een enkele jaren, waarbij ik in die tijd veel heb gehad aan de feedback van andere filmmakers en natuurlijk de bruidsparen zelf.

Ik werk nu alweer een paar jaar fulltime als (wedding) film maker, en hiervoor heb ik 8 jaar lang als docent gewerkt. Het delen van kennis, maar ook het begeleiden van een leerproces is voor mij een tweede natuur. Leren is niet alleen kennis tot je nemen, maar vooral ook toepassen en integreren. 

Wat komt er aan bod?

Ik wil graag mijn opgedane kennis en ervaringen met jullie delen. Daarom bied ik een daagse workshop aan. We behandelen mijn hele workflow, van eerste klant contact tot het opleveren van een film. De volgende onderwerpen komen hierbij aan bod.

  1. Technische aspecten, welke gear gebruik je en waarom. Hoe benader je een scene of moment, hoe beweeg je de camera, welke instellingen zijn handig, en hoe neem ik goede audio op!

  2. Artistieke kant, wat maakt een beeld krachtig en hoe ondersteund dit het verhaal. Bij een foto let je op compositie, moment en licht, bij film komt daar de dimensie tijd bij.

  3. Verhalende vertelwijze, hoe vertel je het verhaal van een bruiloft en een bruidspaar, en hoe zorg je ervoor dat mensen niet na 1 minuut afhaken maar blijven kijken.

  4. De edit, alle bovenstaande elementen komen uiteindelijk terug in de edit, misschien maak je daar wel de meest radicale keuzes die de grootste impact hebben op het eindresultaat.

  5. Marketing, hoe zorg je ervoor dat je films gezien worden en dat nieuwe klanten jou weten te vinden.

Na de workshop stopt het contact niet, ik ben beschikbaar voor vragen en je krijgt een feedback sessie via Skype of bij mij thuis.

Het was heerlijk om deze dagen eens op een andere manier met beeld bezig te zijn. De rust en emoties die er van uit gaan vind ik zo fijn! Ik heb op dit moment echt het gevoel dat ik met al het geleerde aan de slag kan, en heb ook zin om binnenkort mijn eerste echte film te gaan maken!
— Hanneke Meier Fotografie

VOOR WIE IS DEZE WORKSHOP

Deze workshop is vooral bedoeld als verdieping. Een jarenlange ervaring is niet vereist, maar wel een goede kennis omtrent het gebruik van de camera.

Ik ben op zoek naar filmmakers en fotografen die de drive hebben om hun films naar een hoger niveau te tillen. 

De volgende editie vind plaats op 21 Mei 2019.

We beginnen om 9:00u en eindigen om 18:00u. Er wordt goed voor je gezorgd met een uitgebreide lunch en lekkere hapjes!

De workshop wordt gehouden in een mooie boerderij in ‘t Harde. Een rustige plek, vlakbij de uitgestrekte bossen van de Veluwe.

Kortom 1 dag vol inspiratie en de kans om te groeien in het vertellen van authentieke en cinematische verhalen voor €495,-   *     

 

 

De workshop van Gerbert was erg leerzaam en inspirerend. Gerbert legt op een fijne en duidelijke manier uit, en deelt zijn eigen werkwijze van begin tot het eind van het filmproces. De theorie wordt afgewisseld met voorbeelden van verschillende filmmakers en een praktijkdeel, waarbij we zelf aan de slag zijn gegaan met het filmen van een ‘bruidspaar’. De info die je krijgt tijdens de workshop is heel concreet, waardoor je meteen zin krijgt om alles in de praktijk toe te passen.
— Melissa Vermeulen // Wedding filmmaker

The stories we tell masterclass

Een daagse workshop

495*

Een dag vol inspiratie en groeien als filmmaker

Na de workshop persoonlijke feedback op eigen werk

Maximaal 10 deelnemers

Centrale plek in het land (nog bekend te maken)

Investment: €495,- excl. BTW*

21 Mei 2019

*€495 is een early bird prijs. Vanaf 15 April is de prijs €595,-

Name *
Name