In beeld met Floor

THE STORIES WE TELL - WORKSHOP

A storytelling wedding photography workshop

Welkom! We zijn enthousiast om The Stories We Tell workshop met jullie te delen! Een workshop gericht op het maken van storytelling wedding photography, met de focus op het verhaal. Het kan zijn dat je ons werk al even volgt, of er nieuw mee bent. Leer je ons werk kennen, dan zul je merken dat de focus ligt op het vertellen van het verhaal van onze bruidsparen, met alle emoties. Met onze fotografie willen we laten zien, voelen, en proeven hoe een dag is. Vol emoties en sfeer. We willen dichtbij komen, om mee te leven en zo de juiste sfeer over te kunnen brengen op beeld. 

Het overbrengen van het verhaal en de sfeer op een juiste manier, hebben we zelf niet na een jaar bruiloften fotograferen geleerd. Voor ons was dit een proces van enkele jaren, ontdekken wat het beste werkt, oefenen, nieuwe dingen uitproberen, falen, en doorzetten. En nog steeds leren we nieuwe dingen.

Iedere bruiloft zien we als een nieuw avontuur, mooie mensen leren kennen, nieuwe plekken ontdekken. Onze grootste uitdaging is om dit avontuur zo puur, verassend en emotioneel mogelijk in beeld te laten zien.  

 

Over mij

Vanaf 2010 ben ik bezig met het maken van bruiloft films. Dat deed ik vooral op gevoel, filmen was voor mij iets om vrij mee te experimenteren. Maar al snel merkte ik dat mijn films beter werden als de focus op het verhaal lag, en als goede cinematografie ondersteunend was in plaats van dat het daar alleen om draait.  De focus laten liggen op het verhaal is iets wat niet direct eenvoudig is, en wat mij veel tijd heeft gekost dit goed te leren. Dit is een proces geweest van een enkele jaren, waarbij ik in die tijd veel heb gehad aan de feedback van andere filmmakers en natuurlijk de bruidsparen zelf.

Ik werk nu alweer een paar jaar fulltime als (wedding) film maker, en hiervoor heb ik 8 jaar lang als docent gewerkt. Het delen van kennis, maar ook het begeleiden van een leerproces is voor mij een tweede natuur. Leren is niet alleen kennis tot je nemen, maar vooral ook toepassen en integreren. 

Wat komt er aan bod?

Ik wil graag mijn opgedane kennis en ervaringen met jullie delen. Daarom bied ik een twee daagse workshop aan. Tijdens de eerste dag neem ik je mee in mijn proces, alle keuzes die ik maak voor, tijdens en na de bruiloft. Gedurende de tweede dag gaan we dat in de praktijk brengen, op een mooie en inspirerende plek met een 'bruidspaar' om te filmen. Als laatste gaan we met het eigen materiaal aan de slag voor het maken van een korte edit (1 minute love story).

  1. Technische aspecten, welke gear gebruik je en waarom. Hoe benader je een scene of moment, hoe beweeg je de camera, welke instellingen zijn handig, en hoe neem ik goede audio op!
  2. Artistieke kant, wat maakt een beeld krachtig en hoe ondersteund dit het verhaal. Bij een foto let je op compositie, moment en licht, bij film komt daar de dimensie tijd bij.
  3. Verhalende vertelwijze, hoe vertel je het verhaal van een bruiloft en een bruidspaar, en hoe zorg je ervoor dat mensen niet na 1 minuut afhaken maar blijven kijken.
  4. De edit, alle bovenstaande elementen komen uiteindelijk terug in de edit, misschien maak je daar wel de meest radicale keuzes die de grootste impact hebben op het eindresultaat.

VOOR WIE IS DEZE WORKSHOP

Deze workshop is vooral bedoeld als verdieping. Een jarenlange ervaring is niet vereist, maar wel een goede kennis omtrent het gebruik van de camera. Daarvoor hoef je overigens geen filmmaker te zijn, als je als fotograaf meer mogelijkheden wilt hebben is dit een goed begin. 

Ik ben op zoek naar filmmakers en fotografen die de drive hebben om hun films naar een hoger niveau te tillen. 

De workshop zal plaatsvinden op 14 en 15 Maart 2017. We beginnen om 9:00u en eindigen om 18:00u. De lunch en snacks zijn inbegrepen. 

De locatie van de workshop wordt later bekend gemaakt (een centraal gelegen plek). 

Eénmalig voor een *introductieprijs van €695,-!

*early bird prijs, vanaf 21 Januari €895,-. Helaas is de workshop uitverkocht. De volgende workshop vind plaats in November!

Tijdens deze workshop zijn er geen geheimen, je mag alles vragen, van het eerste contact met klanten tot de oplevering van de film.

The stories we tell workshop

Twee daagse intensieve cursus

695*

Twee intensieve dagen groeien als filmmaker

Na de workshop persoonlijke feedback op eigen werk

Maximaal 10 deelnemers

Centrale plek in het land (nog bekend te maken)

Investment: €695,- excl. BTW,

Wanneer: 14 en 15 Maart 2017

*vanaf 21 januari €895,- excl. BTW

Name *
Name